header
  • play
  • pause
  • stop
  • min volume
  • max volume
VIBES_003 Mixed By Nick Varon

Μετά απο περιπλανήσεις στα μονοπάτια της jazz & περισσότερο της rock ,έναν σύντομο έρωτα με το πιάνο & έναν ακόμα μεγαλύτερο σε ένταση αλλά και σε διάρκεια με την κιθάρα ,η ηλεκτρονική μουσική ηταν αύτη τελικά που τον κέρδισε .
To κάλεσμα το πήρε απο τον Danny Tenaglia που ήταν αυτός που του κόλλησε το μικρόβιο μέσα από ενα dj set του στο Cavo Paradiso ….Από αυτήν την στιγμή και έπειτα ο Nick κατάλαβε οτί αυτός ήταν ο ήχος αλλά και ο τρόπος να εκφράσει τις μουσικές του ανησυχίες .Ακολουθούν οι πρώτες του απόπειρες στον χώρο. Από parties φίλων μέχρι σχολικούς χορούς στους οποίους θα δώσει το μουσικό του χρώμα με τους ήχους των κυριών επιρροών του, της house με έφεση στο deep & progressive ήχο. Πλέον η ενασχόληση με το djing θα αποτελέσει μονόδρομο των φιλοδοξιών του.
Την εποχή εκείνη η εύρεση βινυλίων είναι προνομιακή υπόθεση για τους καταξιωμένους dj's του είδους. Το γεγονός αυτόν
θα τον οδηγήσει σε τακτικές επισκέψεις στο Λονδίνο -μητροπόλη της ηλέκτρονικης μουσικής την εποχή εκείνη - με την πρώτη
του επαφή με το ευρύ κοινό - σε επαγγελματική πλέον μορφή -να έρχεται το 2003 στο θρυλικό club Venue στην Αθήνα και την συμμετοχή του στο residency team του club .Για τα υπόλοιπα τρια χρόνια θα μοιραστεί τα decks με τους κορυφαιούς dj's της παγκόσμιας μουσικής σκηνής οπως οι Paul Oakenfold ,Paul Van Dyk ,Sasha ,Deep Dish ,Armin Van Buuren ,Hernan Cattaneo ,Steve Lawler ,Sander Kleinenberg ,Danny Howells ,Timo Maas ,Above & Beyond (με το τότε ψευδώνυμο Pitchie ).Η ικανότητα του να προσαρμόζει τον ήχο του ανάλογα με τις περιστάσεις ,δημιουργώντας παράλληλα την δική του μουσική ταυτότητα θα του επιφέρει αξιοθαύμαστες κριτικές από τα ινδάλματα του .
Το 2006 μαζί με το προσωρινό τέλος του Venue Club o Nick μετακομίζει στην Νέα Υόρκη .Εκεί μετά απο πρόσκληση του Αργέντινου superstar Hernan Cattaneo η μέχρι πρότινος συνεργάσια τους εντός ελληνικών συνόρων αποκτά πλέον διεθνή χαράκτηρα καθώς ο Nick εμφανίζεται στο πλευρό του Hernan στο residency του στο ιστορικό Crobar της Νέα Υόρκης αλλά και στα σημαντικότερα clubs των Ηνωμένων Πολιτειών όπως MANSION, SHINE /Miami, ULTRABAR /Washington D.C ) OPERA/Atlanta, Pacha ,District 36 /New York .Παράλληλα θα διευρύνουν την συνεργασιά τους στην Aσιατική ήπειρο στο θρυλικό AGEHA /Tokyo ,στην κεντρική Αμερική BLUE PARROT /Mexico ,αλλά και σε ευρωπαικές χώρες PANAMA ,Amsterdam ,LA TERRAZZA /Barcelona ) ..
Η συνεργασία τους κρατάει μεχρι σήμερα όπου συνεχίζουν τις κοινές τους εμφανίσεις ανά την υφήλιο  .
Τα κατορθώματα του Nick μόνο αδιάφορα δεν άφησαν τον διεθνή τύπο καθώς το Dj Mag το σημαντικότερο ίσως έντυπο  της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής θα αναφερθεί εις διπλούν στα κατορθώματα του, ενω η εμφάνιση του στο φεστιβαλ Creamfields στο Buenos Aires της Αργεντινής (2008) με παρουσία 65.000 clubber αλλά & δίπλα σε ονόματα οπως οι Chemical Brothers ,LCD Soundsystem ,Carl Cox ,John Digweed κ.α
Η αναγνώριση για τις ικανότητες του από τα ινδαλματά του και κορυφαίους dj's του πλανήτη θα συνεχιστεί μέσα απο δηλώσεις του Sharam (μέλος των Deep Dish) ο οποίος χαρακτηριστικά λέει «η δομή και η προσωπικότητα των dj set του Nick αποτελούν πρόκληση ακόμα και για εμένα» ενώ ο Nick Warren (μέλος και των Way Out West ) κατατάσσει τον Nick «μέσα στους τρεις αγαπημένους του dj's ανά τον κόσμο - σε ένα απο τα πρόσφατα TOP 100 DJ POLL & παράλληλα τον χαρακτηρίζει ως τον πιο υποτιμημένο παγκοσμίως- σε σχέση με την αξία του.
Το 2010 ο Nick αφήνει την Νέα Υορκή & τις Ηνωμένες Πολιτειές και επιστρέφει στην Ευρωπή με βάση του πλέον -μέχρι σήμερα -την Βαρκελωνη .
Με επιλεγμένες εμφανίσεις στην διάρκεια κάθε ετούς με ¨πυρήνα " την Αθήνα αλλά και με την καθιερωμενή καλοκαιρινή περιοδεία του ''Touring Home"  έχει καταφέρει να δημιουργήσει & να διατηρήσει τους  δεσμούς του με το ελληνικό κοινό παραπάνω απο δυνάτους  .Στην Αθήνα τα τελευταια τρία χρόνια παρουσιάσε το residency του 4/4 (τέσσερα τέταρτα )στο club Pixi με τεράστια επιτυχία ενώ η συνεργασία του με το club συμπεριλαμβάνει & εμφάνισεις του στα περιφημα Pixi Summer Sessions ανά την Ελλάδα και όχι μόνο  .Η καλοκαιρινή του περιοδεία "Touring Home'' - η οποία φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής - αποτελείται κάθε χρόνο απο τα σημαντικότερα clubs & προορισμούς που εκπροσωπούν της ηλεκτρονικής σκηνής της Ελλάδος (οπως Cavo Paradiso/Mykonos, Paradiso /Rhodes, Copla /Lefkada, Mylos /Chania κ. α) .
Παράλληλα οι παραγωγές του πληθαίνουν μέρα με την μέρα και βρίσκουν στέγη σε labels οπως η Sudbeat, Rennaisance , Baroque ,Sound Of Everything ένω οι προορισμοί του στον παγκόσμιο μουσικό χαρτη αυξάνονται σταθερά με εμφανίσεις σε clubs οπως το Pacha στο Buenos Aires & το Αudion στο San Francisco . Την ίδια στιγμή συνεχίζει τις εμφανίσεις του δίπλα στους κορυφαίους όπως οι Sven Vath ,Solomun ,Marco Carola ,Dubfire αλλά και τον Tiesto ..
Συνεπής στην φιλοσοφία του για προοδευτικές μουσικές χωρίς εμμονές σε ταμπέλες και σε trends συνεχίζει να μοιράζεται το μουσικό του ταξίδι απο τα μονοπάτια της deep house εως & τις κορυφές της techno χωρίς περιορισμούς ανάλογα όμως πάντα με την διαδρομή & την περίσταση ..

Follow: